Chiftelute de orez

de Oana in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 40378 vizualizari

 

Se pot manca atat calde, alaturi de o salata sau diferite sosuri, dar si reci, ca si gustare. Sunt foarte usor de realizat si au avut un succes imens, cel putin Vlad a mancat jumatate din ele :)

 

INGREDIENTE

  • o punguta de 125 g de orez bob cu bob
  • un ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 linguri cu varf cascaval ras
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de orez:

Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale.

Pesmetul se amesteca cu smantana cu o furculita pana se umfla putin, apoi se amesteca imediat in orez. Untul moale se freaca cu oul intreg pana devine pufos si se amesteca si el in orez. Se adauga patrunjelul verde spalat si tocat fin, cascavalul, sare si piper dupa gust.

Cu mainile ude se formeaza chiftelutele si se prajesc in mult ulei incins bine, la foc mediu. Se intorc usor pe toate partile cu o spumiera. Cand au devenit aurii se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

TIPS-URI

1

Pesmetul se umfla mult, daca nu il puneti imediat in orez se va intari foarte tare.

2

In loc de patrunjel puteti folosi coriandru proaspat, daca va place aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Oana 1

12.03.2013, 20:21

Nu am incercat la cuptor...banuiesc ca ar merge, dar nu cred ca isi vor pastra forma rotunda...

babi5 1

19.05.2013, 21:05

Nu poate sa fie raele pentru mine este ceva inedit

iry-gabriela 1

09.12.2015, 20:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Balmos